Verminder werkdruk in een aantal stappen

Verminder werkdruk in een aantal stappen Verminder werkdruk in een aantal stappen : Wij hebben een laagdrempelige manier ontwikkelt waarin deze onderwerpen bespreekbaar kunnen worden gemaakt zodat organisaties en medewerkers een te veel aan stress vroegtijdig kunnen signaleren.

In organisaties waar prestaties geleverd moeten worden heb je soms stress nodig om de prestaties te kunnen leveren. Stress heeft voor velen vaak een negatieve lading. Echter, stress hoeft niet altijd negatief te zijn. Stress zet namelijk aan tot actie en verhoogt het concentratievermogen.

Verminder werkdruk, verhoog het werkgeluk !

We spreken van een gezonde mate van stress wanneer de stress na de prestatie weer afneemt en het lichaam in een zogeheten isotone staat terechtkomt. Het lichaam herstelt en ontspant. Wanneer deze balans verstoord raakt en het lichaam hypotonisch blijft functioneren, raakt het lichaam uit balans. Teveel stresshormonen blijven in het lichaam aanwezig. Dit zorgt uiteindelijk voor overspannenheid en burn-out.

De landelijke cijfers omtrent stressklachten, overspannenheid en burn-out nemen toe.

In België veroorzaakt een te veel aan stress bij 1 op de 4 medewerknemers fysieke en psychologische problemen. Hoewel de cijfers variëren, wordt geschat dat ongeveer 1 op de 6 werknemers het risico loopt op een burn-out.

Ook de coaches van Gezonder België zien dit in de dagelijkse praktijk. Wij spreken verschillende organisaties in verschillende branches en zien een toename in stress gerelateerde klachten, overspannenheid en burn-out.

Het is belangrijk binnen de organisatie stress bespreekbaar te maken en de medewerkers met stress te leren omgaan.

Wij hebben een laagdrempelige manier ontwikkelt waarin deze onderwerpen bespreekbaar kunnen worden gemaakt zodat organisaties en medewerkers een te veel aan stress vroegtijdig kunnen signaleren.

De stappen, die worden gemaakt met het spel, zijn gebaseerd op een onderzoek waarin onderzocht werd hoe werktevredenheid samenhangt met verschillende energiebronnen zoals onder andere ‘relatie met collega’s en leidinggevenden’, ‘zelfstandigheid/verantwoordelijkheid’, ‘loopbaanontwikkelingsmogelijkheden’. Daarnaast is er nagegaan of werkstressoren ‘hoeveelheid werk’ en ‘werkstress’ deze relaties verzwakken.

verminder werkdruk in een aantal stappen

 

Actie 1 : Maak stress bespreekbaar en onderdeel van het preventiebeleid.

In het preventiebeleid zouden verschillende factoren, die verzuim helpen te voorkomen, aandacht moeten krijgen. De organisatie heeft een verantwoordelijkheid om een cultuur te creëren waarin iedereen zich veilig voelt om zich te kunnen uiten.

De eerste stap richting verandering is dan ook, maak het bespreekbaar en start de dialoog. In ons vitaal communicatiespel delen medewerkers en leidinggevenden hun stressoren. Zo kan men elkaar beter leren kennen, het eerder signaleren en een luisterend oor bieden.

Om een doordacht plan te maken, die het gewenste effect bewerkstelligt, is het verstandig om eerst te meten in hoeverre en op welke vlakken de medewerkers stress ervaren. Dit kan via ons online platform.

Verminder werkdruk

 

Actie 2 : Normaliseer het onderwerp stress en speel het spel

Medewerkers ervaren vaak nog een hoge drempel om met stressklachten naar de leidinggevende toe te stappen. Het is van belang om vroegtijdig werkstress te bespreken om uitval als gevolg van langdurige overbelasting te voorkomen.

Met het spel laat je zien dat stress iets heel normaals is waar iedereen wel eens last van heeft. Stimuleer openheid en waardeer wanneer medewerkers delen wat voor hun stressoren zijn. Wij geven daarom ook het advies, wanneer er gewerkt wil worden aan een open en veilige bedrijfscultuur dat de teams waarin het spel gespeeld wordt, gemixt zijn. Geef als leidinggevende het goede voorbeeld en neem deel.

Actie 3 : Vergroot kennis en kunde

Geef medewerkers en leidinggevenden handvatten die hun op korte- en lange termijn gaan helpen stress te reduceren, vroegtijdig stress te signaleren en energiebronnen toe te voegen aan hun dagelijkse bezigheden.

Volgens het ABC (autonomie, binding en competentie) model  Is het bezitten van drie behoeftes erg belangrijk om werkdruk te verminderen en werkgeluk te verhogen. Wij geven incompany trainingen over dit onderwerp.

Mindful wandelen wordt gecombineerd met ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. De oefeningen zijn geïntegreerd in een wandeling van ongeveer 3 tot 5 km per uur. Dit gebeurt onder leiding van een coach waardoor het een veilige en effectieve manier is de stress te reduceren.

Leer leidinggevenden hoe ze hun coachingsvaardigheden goed kunnen inzetten. Coachingsvaardigheden zijn nodig wanneer je iemand wil begeleiden in zijn of haar ontwikkeling. Echt contact maken verbaal en non-verbaal, actief luisteren, samenvatten, doorvragen, het verzorgen van goede feedback en bijsturen daar waar nodig. Wij verzorgen trainingen om deze vaardigheden goed naar voren te laten komen bij leidinggevenden. Daarnaast verzorgen wij ook incompany trainingen over persoonlijk leiderschap en het vroegtijdig signaleren van aankomend ziekteverzuim.

Trainingen zoals Time Management kunnen medewerkers inzicht geven in hoe ze meer (vrije) tijd kunnen creëren. Waar gaat de meeste (werk)tijd naar toe en draagt dit bij aan de uiteindelijke doelstelling? Er wordt aandacht gegeven aan de energielekken en aan de energiebronnen wat uiteindelijk leidt tot een gezonde balans tussen werk en privé.

 

Actie 4 : Integreer het in het vitaliteitsbeleid

Hoe waardevol het spel, workshops en incompany trainingen ook zijn, het is belangrijk dat het onderwerp stress een prominente plek krijgt in het vitaliteitsbeleid.

Bespreek het thema regelmatig tijdens bijvoorbeeld het wekelijks teamoverleg. Uiteraard is het moment waarbij Het Huis van Werkvermogen  wordt besproken een goed moment om het onderwerp individueel te bespreken. Hoe zit het met de workload en hoe ervaren medewerkers de werkdruk. Is het te hoog of wellicht te laag? Ook dat kan zorgen voor stress en burn-out klachten.

Creëer een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het aangeven van de klachten en voor het zoeken van een oplossing.

 

Conclusie

Cijfers van toenemend ziekteverzuim, stress en burn-out klachten maken het item ‘omgaan met werkdruk’ van essentieel belang wanneer een organisatie vitaal en gezond wil worden en blijven. Er zijn verschillende methodieken en aanpakken beschikbaar voor elke organisatie en elk budget. Belangrijk is echter wel dat elke keuze, die wordt gemaakt door het MT, een doel heeft. Is het doel van een eenmalige workshop bewustwording creëren? Of is het doel een verlaging in het ziekteverzuim creëren? Dan geeft waarschijnlijk een eenmalige workshop niet de gewenste uitkomst.

Wij denken graag met je mee naar een passend aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *